Blogger templates

Sabtu, 26 Jun 2021

Nasi Dagang Grannies, Terlaris di KLCC. Original Terengganu!

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Nasi Dagang Grannies, Terlaris di KLCC. Original Terengganu! - Lama betul tak ke Terengganu, musim pandemik ni lagilah susah nak travel sampai ke sana kan? Bila sebut je pasal Terengganu, mesti ramai duk terbayang Nasi Dagang Terengganu kan? Sebenarnya, kakak ni bukanlah penggemar nasi dagang sangat, sebab mostly lauk nasi dagang mesti ikan. Kakak kan tak makan ikan, jadinya kureng sikit la.

Tapi bulan puasa baru ni, kakak ada cuba Nasi Dagang Terengganu Grannies yang katanya terlaris di KLCC. Betul ke? Mestilah kakak nak cuba kan? Yang buat kakak lagi nak mencuba, bila lauknya tak hanya ada ikan semata, tapi ada gulai ayam, gulai telur dan gulai udang. Bila dah rasa sendiri keenakan Nasi Dagang Terengganu Grannies, tak dinafikan memang patutlah trademarknya terlaris di KLCC. Sedap wehhh! Nasi dia terasa lemak dan gulai dia memang padu. Yang lagi unik, Nasi dagang Grannies dibungkus dengan daun pisang menambahkan lagi aroma nasi dagang tu.


Bila dah start PKP 3.0 ni, idea nak memasak tu memang dah tepu. Kadang sampai mak pun tak tau nak masak apa. Pastu kakak duk godek-godek kat IG, nampak pulak pasal Set Kenyir dari Nasi Dagang Terengganu Grannies. Elok sangatlah tu, terus kakak order sebab diorang ada buat delivery. Set Kenyir pula ada macam-macam jenis lauk.

Set Kenyir

Musim PKP ni, pihak Grannies ada buat promosi Grannies JUMBO Fiesta. Korang boleh pilih dari 2 set yang ditawarkan iaitu Set Kenyir dan Set Kuala. Kakak dah tentulah pilih Set Kenyir, kat rumah ni ada 4 orang je. Kalau amik set Kuala nanti takut tak habis pulak! Hehehehhe. Kalau korang kena kerja kat ofis tu, bolehlah pakat share dengan ofismate.



Dalam Set Kenyir ni korang boleh pilih lauk Ayam atau Ikan. paling best siap dapat FREE gulai telur dan lauk gulai udang (vp size) dan PERCUMA Zeenik Premium Crunchy Cornflakes Cookies. Kalau korang pilih lauk Ikan, korang boleh ADD ON lauk gulai Ayam (vp size) untuk 5 orang dengan hanya RM25 sahaja! Bagi kakak memang sangat-sangat berbaloi.


Nak lagi best? Meh kakak zoom satu-satu lauk dia! Jangan menjejeh air liur pulak tau. Hehehhehe.

Lauk Gulai Ayam dan Gulai Telur

Lauk Gulai Ikan dan Gulai Telur

Lauk Gulai Udang dan Gulai Telur



Penghantaran pantas dan pembungkusan pun elok, setiap satu lauk tu dibungkus dengan plastik untuk mengelakkan kuah dan lauk tumpah. Rugilah kalau beli nasi dagang tapi kuah gulainya sikit je kan? Ramai yang suka makan nasi banjir.


Portion Nasi Dagang Terengganu Grannies pulak memang puas hati, 1 tu pun buat kakak rasa kenyang gila. Specialnya, beras yang digunakan pun 100% beras Basmathi pusa cream dan menggunakan rempah ratus asli dari Negeri Terengganu, sebab tu rasanya original dan buatkan korang rasa macam makan nasi dagang betul-betul kat Terengganu. Nasi jadi tak melekat dan elok je sebutir-sebutir. Lauk pun banyak dan premium! Pendek kata kakak memang berpuas hati sangat dapat makan nasi dagang Grannies ni okay. Kalau tak takkan dah rasa sekali, boleh repeat order lagi. Kakak ni, kalau tak sedap, memang sekali tu je la! Hihihihi.


Kat mana nak dapatkan Nasi Dagang Terengganu Grannies ni? Kalau nak order korang boleh hubungi :

Facebook : Grannies
Instagram : @grannies.my / @zeenik.my
Whatsapp :  60139075199

Korang boleh check dengan pihak Grannies delivery area okay, sebabnya mereka ada beberapa agent di sekitar Lembah Klang.

Order sekarang! Confirm tak menyesal!

email signature


Rabu, 23 Jun 2021

Rebranding ayuejean Kepada Ayue Rejaluddin

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Rebranding ayuejean Kepada Ayue Rejaluddin - Okay, just a quick update. Setelah 11 tahun dikenali dengan nama ayuejean, hari ni kakak nak rebranding blog dan semua media sosial dari ayuejean kepada Ayue Rejaluddin.


Sebenarnya dah hampir setahun lebih jugak kakak pertimbangkan untuk rebranding. Yelah, orang dah kenal kita dengan nama tu kan, so dalam kepala kakak ni duk fikir itu dan ini. Akhirnya, setelah kakak fikirkan masak-masak dan sehabis baik, kakak buat keputusan untuk menukar nama dan rebrandingkan diri kepada Ayue Rejaluddin. Alhamdulillah. Itulah yang lebih afdal!

Tapi buat masa ni email lama masih lagi ada, tapi kakak dah mula divert sikit demi sedikit ke alamat email baru, actually tak baru sangat la, email ayuerejaluddin@gmail.com tu memang lama dah wujud pun. Hehehehehe.  InsyaAllah soon semuanya akan beralih ke Ayue Rejaluddin.

Rebranding ni, macam biasalah ada pro dan cons dia. Tapi takpe, sekejap je pun huru-hara. Lepas dah selesai semua okaylah. Buat masa ni kakak tak tau macam mana kalau orang klik dari entri lama, dia redirect ke tak ke ayuerejaluddin.com, kakak tak pasti. Tapi takpe la, nanti lelama okay la tu kot kan.

Okay ni dia link baru untuk blog dan media sosial kakak :

Twitter : ayuerejaluddin
Email : ayuerejaluddin@gmail.com

Moral of the story? Aku penah MUDA dan BODOH! 😂

email signature