Blogger templates

Isnin, 5 Julai 2021

Infinix Mobility Limited Akan Melancarkan Inovasi Terkini, Hot 10S di Malaysia

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Infinix Mobility Limited Akan Melancarkan Inovasi Terkini, Hot 10S di Malaysia - Kalau korang minat main permainan video dan teknologi, Jenama teknologi global Infinix telah mengumumkan pelancaran inovasi terkini, siri Hot 10s di Malaysia pada 13 Julai 2021 nanti. Haaaaa, menariknya telefon pintar ini didedikasikan untuk permainan video dan hiburan dengan casing telefon yang eksklusif dan penutup belakang dengan kolaborasi bersama Mobile Legends: Bang Bang (MLBB). Siri Hot 10s ni akan dilancarkan secara eksklusif di Shopee dan korang boleh mula "add to cart" pada 7 Julai 2021 ni tau!



Hot 10s ni bakal ditawarkan dengan harga yang berpatutan adalah penambahan baru kepada portfolio Hot 10 khas untuk peminat teknologi, penggemar permainan video, pelajar dan generasi muda. Telefon pintar pemainan video dan hiburan ni yang memang dinanti-nantikan ini membolehkan pengguna bermainan games dengan lancar dan boleh mengikuti trend terkini dengan lebih mudah.


Macam yang kakak cakap awal-awal tadi, Infinix dengan kolaborasi permainan video Mobile Legends: Bang Bang (MLBB), mencipta penutup belakang telefon bimbit edisi terhad yang diukir dengan reka bentuk MLBB serta casing telefon MLBB estetik yang didedikasikan untuk siri Hot 10S. Nak tau lebih spesifik mengenai telefon dan ciri-ciri siri Hot 10s, korang kena tunggu masa hari pelancaran nanti. Jangan lupa tau, dapatkan siri Hot 10s ni akan dilancarkan secara eksklusif di Shopee nanti okay!


Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai siri Hot 10S, boleh layari :

Shopee Official Store : infinix_os.
 
email signature

Selasa, 29 Jun 2021

Cetaphil | 3 Langkah Mudah Penjagaan Kulit

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Cetaphil | 3 Langkah Mudah Penjagaan Kulit - Kakak memang  pengguna Cetaphil sejak sekian lama lagi, rasanya dah 3-4 tahun dah kakak gunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser dan Cetaphil Moisturizing Cream. So kali ni, kakak nak share dengan korang 3 langkah mudah penjagaan kulit dengan hanya menggunakan Cleanser, Moisturiser dan Sunscreen SPF 50+ .


Jenama Cetaphil ni diakui tak asing lagi, ramai yang dah guna dan akui keberkesanan dia kan? Dulu kakak mula guna Cetaphil sebab kulit kakak jenis kering sangat. Sebelum pandemik kan kakak banyak berativiti luar, jadi kakak perlukan sesuatu yang lembut pada kulit dan dari situ kakak mula kenal Cetaphil hasil carian google. Nak guna produk apa-apa mestilah kita akan google dulu kan, nak pulak bila produk tu kita nak gunakan kat muka ni. Bukan boleh sebarang pakai! Alhamdulillah dari situ, kakak terus konsisten gunakan produk Cetaphil dan hasil dia kulit kakak jadi lebih lembut dan sihat.

Tak membuang masa meh kakak kongsikan dengan korang 3 langkah mudah penjagaan kulit Cetaphil.

Langkah 1 : Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Kulit yang sihat mestilah bermula dengan kulit yang bersih. Cetaphil Gentle Skin Cleanser lembut pada kulit dan sesuai untuk semua jenis kulit. Telah diuji secara oleh pakar dermatologi dan diakui keberkesananannya. 


Kenapa kena percaya dengan Cetaphil?

  • Selamat digunakan
  • Sesuai untuk semua jenis kulit - Kering, Sensitif, Berminyak, Kombinasi, Normal dan Kulit Bermasalah
  • Soap free - Membuatkan kulit tak jadi overdry ataupun over cleanse. Korang tau tak over cleanse ni boleh membuatkan skin barrier kita jadi lebih nipis? Skin barrier kita memang dah nipis, kalau terlebih cuci nanti akan buatkan dia makin nipis dan tak mampu lagi melindungi kulit. Sebab tu kakak lebih suka guna yang soap free.
  • Fragrance free - Tidak mengandungi sebarang pewangi dan tidak membuatkan kulit merengsa. Kakak paling tak gemar apa-apa produk yang ada bau wangi keterlaluan ni.
  • Tidak membuatkan kulit tersumbat
  • pH balance
  • Hypoallergenic - terbukti secara klinikal dan tidak membuatkan kulit beriritasi
  • Formulasi yang lembut pada kulit dan tak memedihkan mata

Cara pengunaannya pun senang je, boleh digunakan dengan ataupun tanpa air. Tekstur dia yang tak melekit ni buatkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser mudah nak digunakan. Korang cuma perlu ikut langkah mudah ni :

  • Titiskan Cetaphil Gentle Skin Cleanser mengikut amaun yang secukupnya untuk kulit
  • Urutkan perlahan pada kulit ataupun badan
  • Bilas dengan air ataupun lapkan dengan tuala lembut ataupun cotton pad


Cetaphil Gentle Skin Cleanser bukan hanya boleh digunakan pada kulit muka, tapi boleh digunakan pada kulit badan sekali. Ni pun salah satu sebab yang membuatkan kakak suka gila dengan Cetaphil! Masa boleh travel dulu, tak payah nak fikir untuk angkut banyak-banyak produk. Hehehhehe. Tapi agaknya bila lagi kita boleh travel ek?

Langkah 2 : Cetaphil Moisturizing Cream

Diformulasikan secara unik untuk memberikan kelembapan yang berpanjangan pada kulit dan boleh mencegah dari kulit kita hilang kelembapan.




Cuaca kat negara kita ni jenis panas dan kering, so kulit kita memang senang kering sebab tu pelembab sangat-sangat penting dalam langkah penjagaan kulit. Cetaphil Moisturizing Cream ni tak berbau wangi dan tak melekit. Kakak paling anti dengan pelembab yang jenis melekit ni. Tak selesa kot bila pakai, rasa macam letak gam kat muka. Tapi Cetaphil Moisturizing Cream tak rasa macam tu, korang cuma perlu amik sikit je dah cukup untuk lembabkan kulit tau.

Ianya juga sesuai untuk semua jenis kulit macam cleanser tadi. Kakak sarankan korang pakai pada kulit muka ataupun badan lepas mandi. Ianya cepat meresap pada kulit tanpa membuatkan kulit jadi iritasi.

Korang boleh tengok sendiri tekstur moisturizing cream ni. pekat tapi tak melekit!



Langkah 3 : Cetaphil Sun SPF 50+ Light Gel

Ramai yang culas bab nak pakai sunscreen tau! nak pulak sekarang tengah PKP, ramai tak keluar rumah dan beranggapan sunscreeen tak perlu. Sebenarnya kan, kita kena pakai sunscreen walaupun sekadar duduk dalam rumah. Haaaa, jangan ingat kat rumah ni kita tak terdedah kepada cahaya matahari. Duduk tepi tingkap semua tu pun mendedahkan kita pada sinar UV okay.


Cetaphil Sun SPF 50+ Light Gel ni kakak baru-baru je cuba, sebelum ni tak penah guna Cetaphil. Sejujurnya, kakak pun jenis culas jugak bab-bab nak pakai sunscreen sebelum-sebelum ni! Hahahahha. Tapi lepas dah tau fungsi dia, terus tak tinggal sunscreen.

Diformulasikan untuk melindungi kulit dari pigmentasi dan penuaan kulit pramatang. Tau tak kulit yang selalu terdedah kepada sinaran UV ni boleh membuatkan kita nampak lebih cepat tua? Kita orang perempuan mesti nak selalu nampak muda. Hahahhaa. Kalau boleh muda tu nak kekal je sepanjang masa!


Cetaphil Sun SPF50 + Light Gel menawarkan perlindungan cahaya spektrum luas tinggi terhadap sinaran UVA / UVB untuk wajah dan badan. Ringan pada kulit, tahan air dan sesuai untuk kulit sensitif. Boleh digunakan untuk melindungi kulit setiap hari Selain tu ianya fragrance-free, paraben-free dan telah diuji secara klinikal. korang boleh tengok sendiri tekstur dia. Tak melekit langsung! Senang menyerap pada kulit dan tak meninggalkan kesan putih kat muka korang.


So senang je kan nak jaga kulit dengan Cetaphil? Dengan hanya 3 langkah mudah penjagaan kulit, korang boleh dapatkan kulit yang lebih sihat dan lembut.

Kat mana nak dapatkan produk Cetaphil?

Facebook : Cetaphil Malaysia
Instagram : @cetaphilmy
Lazada : Cetaphil

So apa tunggu lagi, korang boleh cuba sendiri Cetaphil ni okay!

email signature