Online Games Percuma di Solitaire.org

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


 Online Games Percuma di Solitaire.org | Kadang duduk rumah ni bosan jugak tau, nak tengok movie pun takde idea nak tengok cerita apa. Selalunya kalau nak hilangkan bosan kakak selalu main online games je. Sebenarnya dari zaman pc besar gabak lagi kakak suka main game. Antara yang kakak suka adalah games yang menguji minda. Barulah otak kita ni berfikir sikit kan.  Kat mana nak main game secara online ni Haaa, meh sini kakak nak share dengan korang!



Baru-baru ni kakak sajelah duk google games percuma, tup-tup ternampak solitare.org ni, games ni femes okay! Memang dari zaman bebudak lagi dah tau pasal solitaire ni okay! Hahahaahha. So apa lagi, kakak pun lajulah masuk web tu nak tengok games ape yang ada. Selalunya bila sebut solitaire je mesti orang ingat card games je. Actually banyak lagi games lain yang boleh korang main tau kat situ. Macam kakak sendiri, selain card games, cari barang tersembunyi antara yang kakak paling suka. Kadang tu nampak macam senang gila, tapi nak mencarinya payah yeeee!


Malas nak buang masa, jom kakak tunjuk kat korang antara game yang selalu kakak main kat solitare.org. Kalau korang tak tau main, jangan risau kat setiap game tu diorang ada terangkan cara-cara permainan games tersebut. kacang je!




Banyakkan list game dia? Korang cuma perlu pilih je game ape yang korang nak main. Yang bestnya kan. kat solitaire.org ni takde iklan! So bila main games tu memang takkan rasa terganggu. Sesetengah website yang sediakan online games percuma ni banyak iklan, terus potong mood nak main games tu kan? Bertambah stress lagi ada la! Hahahahaha.


Kat bawah ni pulak anta game yang selalu menjadi pilihan kakak. Hidden games ni paling favourite la. Sampai naik berpusing biji mata kadang duk cari barang tersembunyi dia. kadang-kadabg tu depan mata je pun tak nampak! Apooo!




Kalau korang nak acah-acah pilot sikit boleh main game simulator. Yang ni nak main dengan anak-anak pun boleh. Yang kakak tunjuk kat korang ni level kacang tanah je tau. Parking helikopter je. Yang lagi susah pun ada juga. Tapi kalau nak tunjuk kat sini, sampai esok pulak tak habis.





Kalau korang suka main games ala-ala candy crush pun ada juga. Selalu kakak main kat henpon je, tapi yang tu kalau habis nyawa kena tunggu kengkawan anta bantuan dulu or tunggu diorang refresh nyawa. Kat sini tak payah pun, korang cuma perlu fikir mana yang nak dialih je, nanti dia akan level up.




Dan antara games yang kakak rasa paling menguji minda ialah puzzle games. Yang ni memang ada level terpaling mudah dan terpaling susah, tapi kalau spesis tak berapa bijak macam kakak ni kan, main level easy pun terasa susah! Hahahhhahahha.



Memula tu nak mainn crossword, lepas tu rasa macam otak ni tak mampu nak fikir pulak, so kakak tukar main sudoku je. Dulu masa zaman sekolah, gigih beli buku sudoku semata-mata. Sekarang ni, tak payah beli buku dah. Bukak je solitaire.org, cari game sudoku. Settle!



Best kan? So kalau korang nak release tension tu boleh la cuba main online games percuma di Solaite.org ni dan pilih je games mana yang  kena ngan jiwa korang. Bukan sesuai untuk orang dewasa je, tapi untuk dijadikan anak-anak menguji minda pun boleh. Cumanya, parents kena pantau la masa bermain dan games apa yang sesuai dengan anak-anak. Okaylah, kakak nak sambung main games jap. Bye!

Baca Selanjutnya »

Koleksi Ningrat Shawl Sulam dan Bawal Printed Tana Hassan, Gandingan Klasik dan Moden

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Koleksi Ningrat Shawl Sulam dan Bawal Printed Tana Hassan, Gandingan Klasik dan Moden | Mana nak cari Shawl Sulam dan Bawal Printed di bawah satu bumbung? Jawapannya di Tana Hassan. Bagi mereka yang berhijab, ada yang meminati shawl dan ada juga peminat tudung bawal. Tapi kalau kakak sendiri, dua-dua kakak suka bergantung kepada pakaian dan acara.



Tana Hassan bukanlah nama baru, sebelum ini dikenali sebagai Hijabulous Hassanah sejak dari tahun 2013. Pada tahun ini, Hijabulous Hassanah membuat penjenamaan semula kepada Tana Hassan dan melancarkan koleksi Ningrat di bawah jenama ini. Kalau nak tau, Tana Hassan merupakan pemilik kepada jenama ini sendiri tau!


Koleksi Shawl Sulam Ningrat by Tana Hassan


Shawl sulam bukanlah gaya baru dalam dunia fesyen, tapi sekarang ni shawl sulam dah kembali mendapat tempat dan berjaya menarik perhatian generasi masa kini termasuklah kakak sendiri. Jujurnya, kakak memang falling in love sangat dengan koleksi shawl sulam Ningrat ni tau!



Shawl sulam membuatkan si pemakai nampak sangat klasik dan anggun. Kalau nakkan sentuhan tradisional sikit, korang boleh menggayakan shawl sulam ini dengan baju kebaya ataupun baju kurung. Terdapat beberapa corak sulaman dan warna yang boleh korang pilih daripada koleksi Ningrat ini. Yang kakak pakai ni, Sulam Melati kod Grapes.



Materialnya pula ialah Chiffon Georgette yang sangat mudah dibentuk dan flowy je bila dipakai. 


Bawal Printed Ningrat by Tana Hassan


Bagi mereka yang kurang menggemari shawl sulam, Tana Hassan juga ada koleksi Bawal Printed. Yang menariknya corak bawal printed ini direka sendiri oleh Tana Hassan. So, coraknya limited edition. Kiranya, yang beli dari Tana Hassan je ada corak ni tau!



Material Bawal Printed ni ialah Dull Satin. Kainnya memang sangat lembut dan mudah dibentuk. Selain tu, satinnya ringan dan sejuk bila dipakai. Lepas tu nak tau apa yang best? Bawal ni sangat mudah digosok. Sebagai orang yang terlebih "rajin" macam kakak ni kan, material easy iron ni memang kakak suka tau! Hahahahaha.



Kat bawah ni kakak share sikit cara menggayakan koleksi Ningrat Shawl Sulam dan Bawal Printed Tana Hassan. Sapa nak tutorial boleh request, InsyaAllah nanti kakak kongsikan kat socmed kakak okay!


@ayuerejaluddin Korang geng shawl atau geng bawal? Kakak tak tau la nak pilih mana, dua-dua kakak geng! So kalau korang nak dapatkan shawl sulam ataupun bawal printed, boleh beli dengan @TanaHassan_. Banyak pilihan menarik tau! So kakak kongsikan dengan korang 4 cara nak menggayakannya. Cukuplah 4 gaya setiap satu, kang korang minta tutorial jenuh kakak nak explained! 😂 #fypシ #shawl #bawal #fashion #style #hijab #hijabstyle #ningrat #tanahassan ♬ original sound - ayuerejaluddin



So kat mana nak dapatkan koleksi Shawl Sulam dan Bawal Printed Tana Hassan ni? Sekarang ni dengarnya Tana Hassan ada harga promo tau. Cepat dapatkannya sekarang.


Instagram : https://instagram.com/tanahassan_

Facebook : https://www.facebook.com/TanaHassan

Tiktok : https://www.tiktok.com/@tanahassan_

Shopee : Tana Hassan


Baca Selanjutnya »

Berlibur di Indonesia Dengan Sahabat Holidays

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Berlibur di Indonesia Dengan Sahabat Holidays | Semenjak sempadan negara dah dibuka ni, ramai yang mula melancong keluar negara. Antara salah sebuah negara yang menjadi tumpuan ialah negara jiran kita iaitu Indonesia. Kakak sebenarnya tengah berkira-kira nak ke Indonesia, yelah Korea, Jepun semua dah sampai tapi Indonesia yang sebelah ni je belum sampai-sampai. Hahahaha. So kakak dah survey pakej pelancongan yang ditawarkan oleh Sahabat Holidays ni. Menarik!



Kita ni kalau nak melancong, mestilah nak pilih agensi yang terbaik kan? Macam mana kakak tau agensi Sahabat Holidays ni terbaik? Sebenarnya, agensi ni kawan kakak yang suggest, dia penah amik pakej dengan mereka jadinya, kakak tak rasa was-was dan yakin nak menggunakan khidmat dari Sahabat Holidays. Lagipun agensi ni telah berdaftar dan berlesen. Yang ni kena hati-hati tau, kakak kalau nak melancong dengan agensi, kakak akan pastikan mereka agensi yang berdaftar. Barulah tak kena scam.



Rasa-rasa tau tak kawan mana yang suggest Sahabat Holidays Indonesia ni? Hehehehheeh.


SAHABAT HOLIDAYS INDONESIA


Sahabat Holidays Indonesia telah ditubuhkan pada tahun 2019 oleh Encik Yusuf yang berpengalaman dalam industri pelancongan dari tahun 2011. Berbekal pengalaman sedia ada, Sahabat Holidays menawarkan pakej pelancongan domestik yang terbaik dengan harga yang berpatutan untuk pelancong dari beberapa buah negara Asia bukan sahaja Malaysia, malahan Brunei, Singapura dan Thailand.




Dengan menggunakan moto "Friendly & Fun", Sahabat Holidays Indonesia menjanjikan pengalaman yang menarik dan terbaik untuk setiap pelanggan. Kakak tengok dekat medsos Sahabat Holidays, banyak feedback yang memberangsangkan dari mereka yang dah menggunakan khidmat dan pakej pelancongan yang disediakan oleh Sahabat Holidays tau. Lagilah kakak excited nak melancong dengan pakej Sahabat Holidays.


Tanpa buang masa jom kita intai antara pakej yang ditawarkan oleh Sahabat Holidays. Antara destinasi yang menjadi pilihan ialah Medan, Padang dan Bukit Tinggi, Banda Aceh dan banyak lagi.


Medan




Bila sebut je pasal Medan, mesti automatik kita ingat pasal Danau Toba kan? Sebenarnya selain daripada Danau Toba, banyak lagi tempat menarik yang boleh kita lawati di Medan antaranya :


  • Air Terjun Sipiso-piso
  • Air Terjun Efrata
  • Holbung Hills
  • Desa Ambarita
  • Desa Tomok
  • Siragantung
  • Masjid Al-Mashun
  • Replika Pagoda Shwedagon di Taman Lumbini
  • Maimoon Palace
  • Sun Plaza


Kakak memang teringin sangat nak ke Medan, dari cerita kawan-kawan yang dah kesana banyak wisata menarik degan pemandangan yang cantik kat situ. Kalau korang sukakan nature, Medan merupakan destinasi yang wajib dilawati.


Padang dan Bukit Tinggi



Kalau Medan sesuai untuk mereka yang cintakan nature, Padang dan Bukit Tinggi pula merupakan destinasi yang sesuai untuk mereka yang cintakan budaya. Sebut pasal Padang dan Bukit Tinggi kan, mesti terbayang-bayang pakaian dan makanan Minang.




Antara tempat yang boleh korang lawati disini ialah :


  • Muzium Lembah Gadang, Padang Panjang
  • Pandai Sikek (Untuk melihat cara pembuatan pakaian Minangkabau, membeli songket dan sebagainya)
  • Istana Silinding ulan
  • Istana Pagaruyung
  • Pasat Atas
  • Batu Sangkar
  • Jam Gadang
  • Danau Singkarak
  • Danau Maninjau
  • Sungai Landi
  • Pantai Padang
  • Jambatan Siti Nurbaya




Banda Aceh


Banda Aceh sangat sinonim dengan tragedi Tsunami yang telah melanda pada tahun 2004. kini, Banda Aceh bangkit kembali dan telah menjadi salah satu destinasi pelancongan tersohor di Indonesia. Kalau nak tau, destinasi ni merupakan salah satu wishlist kakak kalau ke Indonesia. Kakak teringin nak ke Masjid Raya Baiturrahman, Muzium Tsunami dan Pulau Sabang.




Siapa yang sukakan pantai dan divers, wajib kesini. Banyak sangat pantai-pantai yang cantik boleh dilawati tau! Antaranya :


  • Pantai Sumur Tiga
  • Pantai Iboih
  • Pulau Rubiah (terkenal dengan aktiviti snorkeling)
  • Pulau Weh (antara destinasi diving)
  • PLTD Apung 1 (penjana elektrik Banda Aceh)
  • Pasar Atjeh
  • Kapal Apung Lampulo
  • Taman Sari Gunongan






Destinasi yang kakak sebutkan kat atas terletak di Kepulauan Sumatera je kan? Sahabat Holidays ni hanya bertumpu kat situ je ke? Jangan risau, Sahabat Holidays juga ada menawarkan pakej-pakej menarik di Kepulauan Jawa, Bali, Lombok dan Sulawesi juga. Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Sahabat Holidays Indonesia, boleh layari :


Atau boleh menghubungi terus Encik Yusuf di talian :


Whatsapp : +6287868689298
Email : info@sahabatholidays.com / sahabatholidays@gmail.com


Tak sabarnya nak melancong! Buku merah pun dah lama takde cop ni. Hahahahhaha

Baca Selanjutnya »