Kisah Disebalik Demam!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam buruk juga rekod AJ kat tempat baru ni...
Gara-gara demam... Terpaksalah AJ MC.....
Huhuhuhuhu.......
Ikutkan hati malas nak MC, tapi badan dah panas sangat nak tak nak kene jugaklah...
Kang tak pasal pulak menyusahkan orang lain kat ofis kalau AJ keje jugak.....

Tapi ade kisah sebenarnya disebalik demam AJ tu...
Hehhheheheheh.....
Masa kat Palong aritu dah rase lain macam.......
Sebab cuaca kat sane berangin, tapi angin panas.....
Memang membahanglah kan......
Kat kenduri pulak sakan masing-masing teguk air berais......
Perghhhhh nikmat!

Balik KL tu, tekak AJ dah rase perit dah....
Gatal semacam je......
Tapi gigih jugak keluar melepak dengan Mr.JR, kawan-kawan lain......
Tak menahan siap naik Genting Highlands pukul 3 pagi semata-mata nak minum kat Oldtown...
Dengan takde baju sejuknye lagi.......
Esoknya pulak, AJ merayap lagi pegi Bukit Bintang, Lowyat....
Makan pulak berketul-ketul Big Apple dalam keadaan tekak perit tu....

Penyudahnya malam tu.... Ke klinik jugak akhirnya....
Dapatlah MC sehari...
Hambek kau!!!! Memang mintalah kan........
Dah demam baru tau ape itu erti penyesalan......
Huhuhuhuhuh....

P/s : Jalan tetap jalan!
hahahhahaha....

Tahniah Syafiq dan Ekynn


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hujung minggu lepas cousin AJ, Syafiq selamat melangsungkan pernikahan dengan pilihan hatinya Ekynn....
Majlis berlangsung kat Felda Palong, Gemas, Negeri Sembilan....
Boleh tahan jauh jugak tempatnya...... =D

Dalam pukul 10 diorang dinikahkan..
Alhamdulillah sekali lafaz je dah sahlah mereka sebagai suami isteri....
Sorang lagi dah tamatkan zaman bujang....
Kite tunggu next siapa pulak kan... =D

Jomlah layan dulu berkeping-keping gambar masa majlis tu....
Macam biaselah kan, yang penuhnya bukan gambar pengantin....
Gambar sedara mara pengantin je....
Hahahahaha... =P


P/s : AJ nye turn kene tunggu la ye...
Sebelum ditanya, baik jawab dulu..
Kihkihkih....


Malang Tidak Berbau...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Benar kata orang, malang tu memang tidak berbau....
Pagi jumaat lepas, masa dalam perjalanan ke Negeri Sembilan kereta abah dilanggar dari belakang.....

Masa tu jalan tengah jem... Tetibe je berdentum dengar bunyi dari belakang......
Terus abah berhenti tengah-tengah jalan jem tu....
AJ pun sama keluar dari kereta nak tengok apa yang jadi.....
Perasaan masa tu, hanya Allah je yang tau... Yelah, mane penah kami berdentum kan.....
AJ tengok yang drive tu budak perempuan...Terketar-ketar dia dalam kereta.....
AJ pesan dengan abah suruh cakap elok-elok...
Maklumlah abah tu kepala angin boleh tahan..... Tengoklah kepala angin anak dia pulak kan... =P

Teruk jugak impak kemalangan tu... Abis bumper kereta abah bengkok...
Lepas tu lampu belakang pecah dan body bahagian bonet pulak agak lari....
Dah bukak bonet, tak boleh nak tutup pulak....
Abah memang frust habislah.....
11 tahun dia pakai kereta tu.... Tak penah jadi pape....
Setakat kemek, calar sikit tu biaselah.....



So after cerita-cerita dengan adik tu, kami sepakat nak buat report dan claim insuran dia....
Sebab kemalangan tu berpunca dari dia.....
Kesian jugak AJ tengok dia, mengigil-gigil masa salam dan minta maaf dengan parents AJ.....
Kereta dia lagi teruk AJ tengok...
Takpelah, nak buat macam mana, bende pun dah jadi....
After settle semua, kami teruskan perjalanan...
Nasib baik kereta masih boleh berjalan...
Abah gigihkan jugak memandangkan yang kawen ni saudara terdekat walaupun dalam hati bengkek je....
Esok nak hantar kereta pegi bengkel.....
Minta-minta cuaca okay sepanjang kereta ade kat bengkel nanti....

P/s : Arini pulak cousin AJ pun kemalangan petang ni...
Lepas tu malam ni pulak, kawan AJ juga terlibat dalam kemalangan...
Memang malang tak berbau sungguh......