Allahu..... Diduga Lagi.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Saat ni, sedih hati AJ.....
Semua sebab kucing AJ...
Dari Selasa minggu lepas, sekor demi sekor kucing AJ mati.....
Kalau semalam dia aktif, arini muntah dan cirit, lembik terus mati....
AJ tak tau ape puncanya... Semua jadi cepat sangat....
Macam kene virus pulak....

Memula anak kucing AJ mati, lepas tu keesokkan arinya mati lagi....
Tadi pulak dah berjangkit kat kucing dewasa...
Gemol AJ yang sangat manja tu pulak mati...
Allahu..... Dalam seminggu ni dah 7 ekor mati.....
AJ tak sempat langsung nak buat apa-apa....
Pegi keje okay, balik keje dah takde......

Ya Allah...
Andainya ini dugaan buatku, aku terima....
Aku redha.....

AJ dah mesej veterinar....
Dia cakap takut kene "parvo"....
Rase berhenti jantung dengar perkataan tu...
Parvo memang penyakit yang sangat bahaya dan takde ubatnya....
Harapnya, bukan virus tu la....
Esok by hook or by crook AJ akan bawak kucing-kucing AJ ke vet.....

P/s : Hati, mohon tabah......

USD$550,000.00 Makcik KAYO!!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bukak email, sekelip mate je dah kaya-raya......
"Rezeki" katanya....
Memang lotery draw USD$550,000.00..... Kalau convert kepada RM tu....
Fuhhhhh... Tak payah keje dah gamaknya......
Ni bukti yang kata AJ lucky winner tu....
ALHAMDULILLAH......


Tapi sebenarnya kan Alhamdulilah AJ tak mudah terpedaya dengan spam mail macam ni.....
Takpelah ye.... Rezeki yang ade sekarang pun, walaupun tak berapa nak banyak sudah cukup memadai buat AJ......
Kalaulah dihantarnye kepada orang yang rambang mate, tak pasal kene fraud gitu je kan.....

So, moral of the story.....
Nak susah tu senang je....
Tapi nak senang tu memang susah.....
Usaha tangga kejayaan... =D

Kalau kira balik, seminggu berkali-kali dapat spam macam ni wooo.....
millionaire pun kalah gini... =P 

P/s : Kalau betul memang AJ dah jerit kekuat "MAKCIK KAYO!!!!!"