Pembersihan dan Pemuliharaan Pantai Balok, Kuantan Anjuran Muck Dive Scuba Centre dan IM4U


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu lepas, Muck Dive Scuba Centre dan 1 malaysia for Youth (IM4U) telah menganjurkan acara Pembersihan dan Pemuliharaan Pantai Balok, Kuantan bersempena Program Hari Pemuliharaan Kuantan...


AJ difahamkan acara yang julung kali diadakan ini telah mendapat sokongan dan penyertaan dr Tuan Hj Idrus Yahya, Pengarah Pelancongan Negeri Pahang....
Pantai Balok yang terletak di Kuantan ni merupakan salah 1 pantai yang cantik dan mempunyai tarikannya yang tersendiri di Negeri Pahang..
Sayang sangat kalau tidak dijaga dengan elok...
Sehubungan dengan tu pemilik Muck Dive Scuba Centre, Cik Zuriana Zaini dengan bantuan 30 orang penyelam dari seluruh pelusuk negeri dengan pelbagai background profession turun padang bagi mempromosi konservasi dan menjaga alam sekitar di Pantai Balok...
Kak Nita Hamzah Malaysian Idol pun salah seorang yang menyertai acara ni tau!

Semasa acara ini dijalankan mereka telah membersihkan ghost net iaitu jaring yang digunakan untuk memukat ikan di Angly Divesite yang terletak berdekatan Pantai Balok, hasilnya jaring sepanjang 50 meter berjaya dikeluarkan dari dasar laut..
Jaring ni bahaya jugak untuk hidupan dan tumbuhan laut kalau tak dikeluarkan...
Korang penah tengok tak gambar penyu yang tersangkut kat jaring ni??
Tak kesian ke?


Selain tu, mereka juga telah membersihkan dan mengutip lebih kurang 100kg sampah sarap yang terdapat di sekitar pantai dan taman rekreasi sepanjang lebih kurang 1.5km..
Dari situ kita dah boleh nampak yang ramai orang kurang sedar dan tak begitu menjaga kebersihan Pantai Balok...
Bila dah penuh sampah, pantai tu pun dah tak dikunjungi dan meninggalkan impak yang tidak bagus dalam industri pelancongan negara...


Pihak Muck Dive Scuba Centre dan IM4U akan menjadikan acara ini sebagai acara tahunan dan dalam masa yang sama juga ingin memberi kesedaran kepada masyarakat mengenai kepentingan menjaga kebersihan pantai melalui program ni....
Tahun depan bolehlah turut serta, ianya terbuka kepada semua pencinta alam sekitar..
Kalau bukan diver pun boleh join, sangat dialu-alukan....
Inisiatif ini secara tak langsung boleh mendidik orang ramai supaya lebih prihatin dan bertanggungjawab menjaga khazanah semulajadi terutama di tempat-tempat yang menjadi tumpuan pelancong dari dalam dan luar negeri..


AJ harap dengan adanya inisiatif menerusi acara ini, orang ramai akan lebih sedar akan pentingnya menjaga kebersihan pantai dan alam sekitar untuk kemudahan masa hadapan...

Terima kasih Muck Dive Scuba Centre, IM4U dan mereka yang terlibat minggu lepas!


P/s : Tahun depan kalau ade peluang nak join jugak..

Brace 8 Slimming & Whitening, Kemam Je Kurus!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Arini AJ nak kenalkan korang dengan 1 produk keluaran Brace Beaute iaitu Brace 8 Slimming & Whitening... Dengan mengamalkan produk ni kan, korang boleh maintain kurus tau!
Selain kurus, kulit pun boleh jadi putih.....
Produk Brace 8 Slimming & Whitening ni ialah produk 2 in 1...
Memang bagus untuk korang yang mementingkan penjagaan bentuk tubuh badan dan kecantikan kulit....
Nak cantik bukan luaran je... Dalaman pun kene sama jaga jugak... =D
Barulah betul orang kata cantik luar, cantik dalam...



Meh sini AJ cerita lagi serba sedikit kandungan bahan aktif dan cara penggunaan Brace 8...
tak susah pun.. Kemam je, kurus!


Kandungan Brace 8 Slimming & Whitening

1. Collagen

· Mempercepatkan kadar penyembuhan kulit mati
· Memperbarui sel kulit
· Melembutkan kulit

2. Teh Hijau

· Menurunkan kadar kolestrol dalam darah
· Anti Oksidan dan awet muda
· Merangsang penurunan dan membakar lemak secara semulajadi 

3. Garcinia Combogia

· Merawat masalah perut buncit 
· Menghilangkan pembentukan lemak asid (lipid synthesis) 


4. Hoodia

· Memperbaiki metablisma tubuh badan
· Membantu mengawal selera makan

5. Guarana

· Sebagai suplemen untuk menu diet menurunkan berat badan.
· Meningkatkan stamina dan tenaga tubuh.
· Melancarkan sistem pencernaan

6. Aloe Vera

· Mempercepatkan kadar penyembuhan pada permukaan kulit yang luka
· Menghilangkan pigment hitam dan melicinkan kulit

Yang buat Bracee 8 ni lagi sedap kan, ianya berperisa coklat!
Masa first time AJ cuba kan, rasa macam nak telan terus sebotol...
Sedap sangat!

Cara Penggunaan/Pemakanan



Ambil 1 satu scoop/5gram sehari dan kemam pada bawah lidah.
Seeloknya diambil selepas makan pada setiap malam.
Banyakkan meminum air masak atau mineral 3 liter sehari dan makan banyak buah dan sayur-sayuran.
Jauhi minuman berkafein.3 in 1 atau bergas...
AJ sekarang memang amalkan detox, so bab nak jaga pemakanan dan minum tu taklah susah mana....
Cuma kene disiplin la....
Kalau korang jaga, lagi cepat korang nampak hasilnya pada tubuh badan dan kulit tau....


Kat mana boleh dapatkan Brace 8 Slimming & Whitening??

Kalau nak try sendiri korang boleh hubungi En Zul Fattah di talian : +60111684 0717
Jangan lupa sebut nama AJ tau! =D

Harga pasaran :

RM 210 (SM)
RM230 (SS)

Selain tu kalau korang nak tau lebih banyak info dan testimoni produk Brace 8 Slimming & Whitening boleh klik je kat facebook :


Jika korang berminat nak jadi agen pun dialu-alukan....
Boleh tengok kat FB syarat-syarat nak jadi agen... =D


P/s : Penggemar coklat!


Berdetox di TheLife Co Phuket


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Pengalaman berdetox di TheLife Co Phuket memang takkan AJ lupa....
Sebelum ni detox semua AJ tak penah amik kisah...
Pada AJ, badan ni tak perlukan proses detox.....
Detox untuk mereka yang nak kurus sahaja....
Tapi AJ silap! Badan yang kurus tidak bermakna tak memerlukan detox!

Sebelum ni, AJ makan memang tak jaga langsung, AJ makan apa yang AJ nak makan....
Pada AJ aktiviti luar dan sukan yang AJ buat tu cukup untuk bakar lemak segala....
Lagipun AJ dah set dalam kepala, "aku memang susah nak naik, makan la apa pun dan banyak mana pun tapi body, berat tetap maintain..."

Sebenarnya apa yang kita makan tu akan jadi toksin....
Dan toksin tu sebenarnya punca utama penyakit yang  lebih serius...
Ye selama 30 tahun AJ tak penah sedar akan bahayanya toksin!
Tapi selama 4 hari 3 malam di TheLife Co Phuket, banyak yang AJ belajar...
Dan AJ rasa AJ perlu sebarkan kebaikan ni kepada kawan-kawan AJ kat luar sana.....

Detox ada 3 jenis iaitu : 

 Master Detox
Detox yang paling cepat dan efektif 


Green Juice Detox
Detox alkali untuk proses pengurangan berat badan yang cepat

 Green Salad Detox
Detox untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan berlebihan dengan salad dan jus hijau yang menyihatkan

Selain detox kami juga didedahkan dengan program pemakanan sihat untuk anti-penuaan, kalori rendah dan ketogenik...
Nanti AJ akan terangkan 1 per 1 mengenai program-program kat atas dalam 1 lagi entri...

Sepanjang kat sana, memang makan dan minum terkawal..
Detox ni taklah susah kalau kita tau cara dan yang penting disiplin....
Kalau AJ kat sini susah nak disiplin...
Makanan yang dihidangkan kat sana memang 100% organik dan menyihatkan...
Langsung tiada bahan perasa tambahan....

Jom tengok apa yang kami makan dan minum sepanjang di TheLife Co Phuket

Green Salad

Green Salad

Green Juice

Saf-Raw

Saf-Raw Lunch

Saf-Raw Snack

Cayenne Lemonade

Chia Seed Pudding

Vegan Sushi

Persoalanya... Lapar? Susah?
Langsung TIDAK!

P/s : Seronoknya detox!