The Bridal Showcase 2019, The Regency Hotel Kuala Lumpur

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

"Selamat Pengantin Baru... Selamat berbahagia.. Selamat ke anak cucu... Selamat sejahtera"

Haaaa, bila dengar lagu ni terbayang kan suasana dewan perkahwinan, pelamin indah dan jugak riuh rendah sanak-saudara dan sahabat handai ke majlis perkahwinan. Nak pulak dekat-dekat hujung tahun ni memang undangan ke majlis kahwin tak henti-henti. Bakal-bakal pengantin pun, AJ pasti yang korang mesti tengah sibuk buat persiapan kan sekarang ni? Survey dewan, butik pengantin, catering dan sebagainya.



So AJ nak bagitau korang mengenai The Bridal Showcase 2019 / Festival Kahwin 2019, yang akan diadakan di The Regency Hotel Kuala Lumpur pada 16 Ogos 2019 sehingga 18 Ogos 2019. Festival perkahwinan selama 3 hari ni julung kali diadakan dan mempunyai seramai 70 vendor terdiri daripada butik pengantin, photografer dan videografer, khidmat catering dan sebagainya di bawah 1 bumbung. Senanglah bakal pengantin nak pilih perkhidmatan mana yang berkenan di hati.



Banyak aktiviti menarik bakal dianjurkan bersempena The Bridal Showcase 2019 ni tau, antaranya :

  • Promosi pakej perkahwinan
  • Promosi makanan dan catering
  • Cabutan bertuah
  • Pameran perkahwinan daripada 70 vendor terpilih
  • Pertunjukan fesyen
  • Tutorial mekap

Yang lebih menarik, The Bridal Showcase 2019 / Festival Kahwin 2019 ni bukan sahaja untuk majlis perkahwinan bagi bangsa Melayu, malahan terdapat vendor-vendor yang menyediakan pakej perkahwinan untuk bangsa lain seperti Cina dan India. Kat Malaysia kan ada pelbagai bangsa dan budaya. Jadi pihak The Regency Hotel Kuala Lumpur membuka peluang kepada semua pengusaha butik perkahwinan untuk mempromosikan produk mereka kepada bakal pengantin secara percuma melalui program “Tanggungjawab Khidmat Masyarakat” (CSR) dalam membantu usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS).



Semasa sidang media yang diadakan pada hari 1 Ogos yang lepas, rakan strategik The Regency Hotel Kuala Lumpur dan beberapa vendor telah menandatangani dokumen persefahaman (MoU) sebagai asas jalinan persefahaman semasa dan selepas Festival ini diadakan.

So, bakal pengantin jangan lepaskan peluang untuk ke The Bridal Showcase 2019. AJ pasti korang mesti rambang mata nak pilih vendor terbaik untuk merealisasikan impian perkahwinan korang kan?

Untuk maklumat lanjut layari :
Alamat : 3, Jalan Raja Alang, 50300 Kuala Lumpur.
Telefon : +603-2262 2000 , +603-2020 3000
Email : centralsales@theregencyhotel.my
Website : www.regencybridalshowcase.com



Sedikit pengenalan mengenai The Regency Hotel Kuala Lumpur.

The Hotel Regency Kuala Lumpur telah dirasmikan pembukaannya pada 10 Ogos 2009 oleh Yang Berhormat Tan Sri Mahyuddin Yassin selaku Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada masa tersebut dan sekarang sebagai Menteri Dalam Negeri. Sepanjang tempuh hampir 10 tahun, The Regency Hotel Kuala Lumpur telah menggunakan tagline sebagai hotel “Heritage of the Urban City” atau “Warisan di Bandaraya”.

Dengan mengekalkan tagline yang sama The Regency Hotel Kuala Lumpur sedang berusaha pula kearah mencorakkannya sebagai “Hotel Budaya Nombor 1 Malaysia” (Malaysia’s No. 1 Cultural Hotel) menjelang TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2020 dan pengistiharaan KUALA LUMPUR sebagai WORLD BOOK CAPITAL 2020 oleh UNESCO

Selaras dengan ini The Hotel Regency Kuala Lumpur telah pun memulakannya dengan menjalankan program bercorak kebudayaan di hujung minggu dengan menyediakan tempat latihan tarian tradisional secara PERCUMA kepada persatuan dan kumpulan tarian. 

The Bridal Showcase 2019 juga merupakan sebahagian daripada usaha kearah membudayakan hotel ini. Selain itu, Hotel Regency juga berhasrat untuk mengadakan majlis makan malam pada hujung minggu untuk pelancong dan pengemar seni dimana, selain dari menghidangkan makanan tradisi Malaysia ianya akan disulami dengan persembahan kebudayaan semua kaum dan etnik negara ini. 

Seterusnya, pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan budaya akan diadakan agar ianya dapat menjadi tarikan pelancong seiring dengan pengistiharan oleh kerajaan baru-baru ini iaitu tahun 2020 sebagai TAHUN MELAWAT MALAYSIA

Tranformasi ini akan dilakukan secara teratur agar ianya dapat dirasai oleh masyarakat umum dan akan sampai ke kemuncaknya pada tahun 2020 apabila TAHUN MELAWAT MALAYSIA dimulakan. Pada masa itu hasrat Hotel Regency Kuala Lumpur agar ianya dikenali sebagai “Hotel Hub Budaya Malaysia” yang lengkap sebagai hotel rujukan pelancong didalam dan luar negara.serta mereka yang mencintai dan mengemari kebudayaan Malaysia 

The Bridal Showcase 2019 ni kiranya langkah pertama pihak The Regency Hotel Kuala Lumpur untuk memperkenalkan lagi budaya berbilang kaum dan bangsa di Malaysia ni.

So jangan lepaskan peluang tau. Nak majlis meletop ke idok?

P/s : AJ pun ada jugak survey-survey walaupun tak plan nak majlis kawen lagi. Senang bila kita dah amik contact mana-mana kan untuk rujukan masa depan. Gitulahhh...

email signature

Blogger Sepenuh Masa?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 



Sedar tak sedar dah masuk bulan Ogos kan? Cepat je masa berlalu. Sedar tak sedar juga dah 7 bulan rupanya AJ tak keje. Hahahahaha. Kalau mana yang belum tau buat masa ni AJ memang jadi "blogger sepenuh masa" sekarang. Sebab tu la banyak masa nak join FAM trip dan event.

Sebenarnya AJ bukan berhenti keje pun aritu, AJ kene retrenchment. Kira macam VSS la. Company AJ tak mampu nak hired pekerja dah kot! Kahkahkah. AJ pun dah takde hati nak keje kat situ lagi kalau ikutkan. Dari tahun lepas memang dah ada niat nak berhenti, tapi boss AJ masa tu tak bagi berhenti. Dia kata, sayang kalau AJ berhenti macam tu je. Lagipun dah 5 tahun kan AJ keje kat situ.

So tunggu punya tunggu, Alhamdulillah diorang ada buat retrenchment dan nama AJ naik dalam list. Bak kata orang "pucuk dicita, ulam mendatang". AJ memang terima dengan hati yang terbuka "diberhentikan" keje tu.

Lagipun kan, department AJ tu nak tukar boss. Dan AJ pun tak suka dengan "boss" tu. Ada baiknya jugaklah kene retrench. Kalau tak, keje pun jadi tak best kan?

Lepas dah tak keje kat sana, kadar kegembiraan tu memang naik 290% kau! AJ pun tak payah nak hadap kepalsuan dan bakal "boss" baru tu. Hahahahhahaha.

Okaylah, tu je nak cerita. Nanti kalau tahap kerajinan nak bercerita tu sampai, AJ cerita lagi. Lama kan takde entri merapu dari seorang AJ? So kalau mana-mana nak ajak AJ join event, jangan malu dan segan nak contact AJ ye. Sekarang ni memang seorang AJ free and easy!

P/s : Dah mula nak cari keje balik. Harapnya adalah rezeki AJ kat mana-mana. Ramai suruh jadi travel guide. Nantilah AJ fikir!

email signature

Review - Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Arini AJ nak cerita pasal Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion. Dah 3 minggu AJ gunakan produk ni dan hasilnya tidak mengecewakan. Kulit AJ ni dalam kategori kulit kombinasi, agak berminyak di bahagian t-zon dan kering di beberapa bahagian. So AJ kena pilih produk yang betul-betul sesuai dengan kulit AJ.


Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni yang bagusnya sebab dia 2 dalam 1, bertindak sebagai penyegar dan pelembab. Okay, honestly AJ kadang-kadang tak berapa rajin nak letak itu ini sangat kat muka. Jadinya produk 2 dalam 1 ni memang sangat efektif untuk AJ. Hahahahhahaha.

Ramai yang dah guna produk ni sebenarnya, AJ je yang baru cuba. Kebanyakan feedback yang AJ baca positif. So AJ amik keputusan nak cuba sendiri. Kalau tak cuba, tak tau kan?

Minggu pertama

Actually AJ quite amaze jugaklah dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion, bila sapu je kat muka memang automatik kulit tu rasa lebih anjal dan segar. Lotion ni sejuk kat kulit dan tak buat kulit AJ rengsa. Paling AJ suka bila dia cepat meresap dan tak melekit. Kalau korang perasan, AJ paling tak gemar kalau produk tu melekit! Rasa macam ade gam pulak melekat kat muka! Hahahahha. Tapi Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion takde rasa melekit langsung. Okay syarat pertama LULUS! Hahahahha.



Bahan Aktif dan Kebaikan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion mengandungi 5 jenis Hyaluronic Acid yang boleh memberikan kesan pencerahan extra pada kulit dan 2 kali lebih penghidratan iaitu :
  • Macro Hyaluronic Acid
  • Bio-Hyaluronate
  • Oligo-Hyaluronic Acid
  • Nano Hyaluronic Acid
  • Super Nano Hyaluronic Acid
Kesemua bahan ni bertindak sebagai pelindung kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan lebih optimum.

Minggu Kedua

Selain tu terdapat formula Oxywhite = Nano Oxygen + Nano Biowhite
  • Nano Oxygen - membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar lebih segar, bermaya dan berseri.
  • Nano Biowhite - Memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion juga boleh mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.

Cara pengunaan :

Lepas cuci muka, AJ tuangkan beberapa titis Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion  atas tapak tangan dan ratakan keseluruh muka. Lepas tu barulah AJ pakai serum kegemaran AJ dan sunblock.

Minggu Ketiga

Senang je kan nak jaga kulit dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion. So kalau korang nak dapatkan produk ni boleh ke mana-mana outlet Watsons, Guardian dan pasaraya terpilih. Oh ya, produk ni memang tengah laris tau. Kawan AJ nak beli aritu dah habis. Kalau jumpa terus beli lebih tau!

Untuk info lanjut mengenai produk :

Website : https://safi.com.my/
Facebook : SAFI
Instagram : @safimalaysia

#SafiBalqis #safiMY #SafiSkinStory #safibalqishydrationlotion

P/s : Senang nak bawak travel jugak...