Blogger templates

Khamis, 9 Disember 2021

Cara Semak Jumlah Pembelian di Shopee

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Cara Semak Jumlah Pembelian di Shopee - Sekarang ni online shopping memang tak asing lagi, semua di hujung jari. Antara laman online shopping utama, Shopee. Kakak ni boleh dikatakan tetiap bulan ada je membeli kat Shopee. Kadang benda tak perlu pun kakak sakan beli. Tak tau nak nangis ke nak gelak. Hahahaha!

IKLAN : Sapa nak dapatkan tudung bawal Minaz atau Fareha boleh ke shopee kakak mytudungsister

So arini kakak nak ajar korang macam mana nak semak total pembelian korang kat Shopee. Senang je, dalam masa beberapa minit je dah boleh tau total spend korang kat Shopee. Ajommm!

Step 1 :

Copy code disini : https://github.com/epool86/calculateshopee/blob/main/calculate.js

Step 2 :

Pegi Shopee korang dan klik bahagian "My Purchase"

Step 3 :

Right click dan tekan Inspect

Step 4 :

Pegi bahagian console dan paste code yang korang copy di step pertama, di bawah sekali. (Yang highlight warna biru tu code kakak dah paste.)

ENTER!


Tadaaaaaa! Hasil pembelian kakak selama duk berShopee ni dah RM 6024.92 rupanya. Ingatkan dah puluh-puluh ribu. Yelah kalau shopping kat Shopee tu kadang macam orang hilang akal kot. Nampak sangat cheapskate! Hahahahaha.

So korang berani ke nak check tu?


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan