Blogger templates

Jumaat, 24 Mac 2017

Jerawat! Why oh Why???


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kebelakangan ni kan, muka AJ tetibe naik jerawat.. Why ohhh Why!?
Memang banyak gila... Tak tau pasal apa...
Start AJ balik dari Sunway Lagoon 2 minggu lepas tu, jerawat mula naik bagai diternak-ternak....
Kulit AJ ni memang sensitif sikit dengan panas....
Kalau berpanas je memang naiklah jerawat tu....
Dulu masa keje outdoor lagi teruk tau....


Tapi yang kali ni punya outbreak punyalah payah nak hilang!
Macam-macam produk dah AJ guna.... AJ sekarang cuma gunakan essence dan night cream dari Shizens je untuk elak kulit kering....
Produk yang sebelum ni AJ pakai okay je pun tak mampu nak halang jerawat AJ...
Sedih jugak bila muka jadi gitu.... Terutamanya yang bawah dagu...
AJ pulak jenis gatal tangan.... Asal nampak ade jerawat je mulalah tangan tu gatal nak picit...
Penyudahnya berparut...
Buat masa ni AJ stop dulu guna produk-produk kecantikkan ni... Even mekap pun AJ tak pakai...
Pegi keje minggu ni memang muka polos gila....
Kawan-kawan pun pelik tengok AJ minggu ni... Hahahahahhaha....



AJ akui, selalunya kalau naik jerawat tu memang salah AJ....
AJ rajin sangat bermekap... Tang tu tak payah suruh pun AJ laju je... Hahahha...
Tapi AJ kadang-kadang malas nak cuci! So memang padan mukalah kan....
Yelah... Kadang-kadang balik dah jauh malam... Badan pun dh penat, sampai rumah dengan mekap mampan nye AJ terus tidur...
Kadang-kadang bulu mata pun AJ tak tanggal..
Nasib AJ tak pakai contact lens, kalau tak memang cari pasal lagi la.....
Huhuhuhuhuh...



So muka korang naik jerawat kan.... Apa yang korang buat?
Bolehlah kongsi-kongsi dengan AJ kat ruangan komen ye....
Manalah tau kalau petua korang mampu memberikan manfaat buat orang lain jugak?
AJ ingat nak cuba bekam lintah... Ada yang penah cuba tak?

P/s : Cepatlah kecut wahai jerawat!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 ulasan:

  1. kalau akak,tepek bedak sejuk je heheh tak pun sapu madu hehe jgn jilat pulak ehhh hahaha

    BalasPadam