Blogger templates

Khamis, 15 Mei 2014

Memanah Anjing! Apa Dosa Anjing Tu??


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tindakan seorang lelaki berkopiah dan berbaju melayu memanah seekor anjing di Taman Sinaran, Taming Jaya benar-benar mengundang kemarahan orang ramai.....
Bile tengok gambar tu siang semalam seriously AJ memang marah....
Apelah masalah dengan manusia tu??


Lelaki itu dikatakan memanah anjing tersebut kerana enggan meninggalkan kawasan rumah dia...
Tapi persoalannye kenapa perlu dipanah???
Hilang akal atau sememangnya tidak berakal??!
Pakcik meh sini aku nak bagitau....
Kau mungkin terlupa anjing juga makhluk Allah swt....
Sedangkan memberi anjing minum membolehkan seorang pelacur masuk syurga.....
Ya Allah.... kenapalah kejam sangat manusia ni.....
Diberikan akal dan fikiran tapi masih tak tau macam mana cara nak gunakan.....

Lebih menyedihkan anjing jenis Rottweiler yang dipanah tu separa buta, mengalami kecederaan di bahagian pinggang, anemia dan mungkin tersesat dalam mencari jalan pulang kerumah.....
Sebab tu anjing tu tak lari ketika dihalau, malahan masih ditempat yang sama ketika dipanah.....
Ape dosa anjing tu??
Banyak lagi cara yang boleh digunakan kan...
Kalau kate betullah anjing HARAM pada si pemanah tu, minta je la tolong dari jiran-jiran yang boleh pegang dan tolong halau anjing tu or atleast selamatkan dia???
Takkanlah takde kot kan...
Pakcik, kau ni memang KEJAM!!!
Ade cara yang paling mudah dan simple tapi kau memilih untuk panah anjing tak berdosa tu....

Tapi alhamdulillah, anjing rottweiler ini telah diselamatkan oleh penduduk setempat dan kini berada di bawah Malaysian Dogs Deserve Better (MDDB)...
Menurut MDDB, anjing yang diberi nama Brianna ini telah dihantar untuk rawatan....
Tetapi keadaannya sangat sakit.....
Semoga Brianna kuat!
Kepada si pemanah, tunggu saja pembalasan atas perbuatan kau tu ye......

Kepada mereka yang ingin mengikuti perkembangan Brianna atau menderma boleh ke page  Malaysian Dogs Deserve Better (MDDB)

P/s : Mungkin agak kasar, tapi perbuatan tu meletakkan dia selevel dengan anjing!
Ataupun lebih rendah tarafnya dari seekor anjing!
Sorry this kind of people just lose my respect.....
Nauzubillah....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 ulasan:

  1. Hmm kesiannya anjing tu...

    BalasPadam
  2. kenapalah di panah..ishh pelik2 manusia zaman sekarang nie ..:(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la Acik, rase nak sepuk je dia ni...
      Zalim sangat!

      Padam
  3. Balasan
    1. Tu la pasal..
      Dia teringin nak rase kene panah jugak gamaknye...

      Padam
  4. TEPAT PULA PANAHANNYA.. MESI SHARP SHOOTER NI..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la tepat, ape tak melantun balik panah tu hala ke dia kan?
      Ade kelab memanah ni cakap dia bukan ahli kelab tu...
      Tapi dia boleh ade busur tu pulak...

      Padam
  5. Yang peliknya sekarang, kenapa dia ad buur n anak panah tu?? Apakah pekerjaan dia? Boleh ke ditangkap sbb menyimpan bnda merbahaya????http://www.dalacintaku.blogspot.com/2014/05/perut-buncit-masalah-sembelit-jangan.html?m=1

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la Dala, tak tau mane dia dapat dan tujuan dia simpan panah ni.....
      Takpe, kes ni kan dah berleluyasa, sure pihak berwajib akan datang cari dia punya...

      Padam
  6. Walaupun kita takut dengan anjing bila anjing lalu sebelah. Tapi pakcik ni tak patut buat macam tu. Hish. Ada akal taknak pakai , inilah masalah dia. Sian Brianna tu. Y_Y

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la Nurie....
      Kesian akak tengok anjing tu...
      Dahlah sakit, disakiti lagi....

      Padam
  7. ada jugak yg aku panah blk pak cik ni kang....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elok sangat tu Sally, biar dia rase pulak kan...

      Padam
  8. Ada tgk kat FB smalam. Memang tak patut buat kat binatang mcm tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah kak, sangat tak patut.....
      Takde hati perut langsung!

      Padam
  9. Balasan
    1. Sedih tengok dia......
      Sakit sangat kot, pasal tu tak lari..

      Padam
  10. assalamualaikum AJ...kesian nyer ...

    BalasPadam