Kelab Saudara Persaudaraan (KSP) Serah Kad Digital NGO Negaraku dan Pengenalan Mobile App " NGO Negaraku"


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kalau sape penah follow entri AJ sebelum ni mesti ada baca pasal kad digital NGO Negaraku kan? Setelah beberapa bulan diperkenalkan kepada NGO secara umumnya pada majlis yang lepas. Kelab Saudara Persaudaraan (KSP) kini menyediakan 30 ribu kad NGO Negaraku bermula 10 Februari yang lepas secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar. Buat permualaan sebanyak 50 NGO telah hadir untuk menyertai Program Komuniti Digital NGO Negaraku yang bertempat di Dewan Perdana Felda.Pada majlis it juga KSP telah memperkenalkan mobile app terbaru untuk pengguna kad digital ini. Aplikasi ini hanya boleh diakses oleh pemegang kad NGO Negaraku bagi menikmati tawaran pembelian barangan terpilih dengan harga yang lebih rendah dan menarik. Ianya juga boleh digunakan untuk mengumpulkan derma dan sumbangan secara digital bertujuan membantu satu sama lain.

Aplikasi NGO Negaraku ini dibangunkan bagi membentuk kerjasama antara NGO khusunya dalam ktiviti sosial dan ekonomi melalui jalinan usahasama dan penawaran berkelompok. Sekarang ni kita ada di era digital so, aplikasi mudah alih ni memang sangat berguna untuk semua ahli. Senang dan memudahkan.

Menurut pengasas KSP, Dr. Mohd Zamri Noordin, program ini merupakan acara sulung yang disediakan khas untuk ahli NGO di Malaysia dengan keistimewaan luar biasa. Diuruskan secara sosial enterprise bagi memastikan ahli dapat menikmati ganjaran yang berganda.
Dalam pada itu, Ketua Program Komuniti Digital NGO Negaraku, Dr Nur Hadi pula berkata, penyampaian mesej sepenuhnya program ini turut dipaparkan melalui reka bentuk Kad NGO Negaraku yang secara umumnya membawa kearah pembentukan masyarakat yang bersatu padu.Pada peringkat pengenalan ini juga terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan harga yang terbaik antaranya Ez Ride, Kaspersky dan comfort reflexology.

Pada majlis penyerahan Kad Digital NGO Negaraku ini turut dihadiri oleh Dtuk Ismail Kijo (Ketua UMNO Bahagian Ampang, Datuk Abdul Halim Tuah Rahmat (Pengarah Biro 'Rapid Respond' GST Jabatan Perdana Menteri), Datuk Abdul Fatah Abdullah, Presiden Angkasa, wakil persatuan, ahli, pengeluar produk dan sebagainya.


Kalau nak tau mengenai kad NGO Negaraku boleh rujuk di entri INI dan INI. Untuk maklumat Kumpulan Mpay tidak lagi bersama KSP untuk program ini.


Tiada ulasan