Sayap Bagimu, Drama Bersiri Pertama AEON

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Sayap Bagimu, Drama Bersiri Pertama AEON | Bersempena ulang tahun ke-38, AEON CO. (M) BHD. (AEON) telah melancarkan drama bersiri Sayap Bagimu yang dibintangi oleh Alif Satar, Siti Nordiana, Dato' Sri Eizlan Yusof, Vince Chong dan Aznie Azmi. Majlis tayangan gala dan sidang akhbar yang telah diadakan di TGV, AEON Mall AU2, Kuala Lumpur baru-baru ini juga telah dihadiri barisan pelakon dan turut diserikan dengan kehadiran Dato’ Iskandar Sarudin, Pengerusi AEON.Sayap Bagimu merupakan satu interpretasi kesungguhan AEON untuk memberikan perkidmatan yang terbaik kepada pelanggan dan inklusiviti serta kelestarian ekosistemnya.

"Sebagai sebuah syarikat yang amat mementingkan keutamaan pelanggan, kami sentiasa mahu menjadikan pasar raya kami bukan sahaja tempat untuk membeli belah, malah mampu menjadi organisasi yang sentiasa proaktif dan inovatif. Penglibatan AEON di dalam industri pembikinan drama ini merupakan satu yang baharu untuk kami namun AEON yakin pendekatan ini mampu memberikan impak positif dalam memperkasakan operasi syarikat dan untuk terus merapatkan lagi hubungan di antara AEON dan pelanggan.


Drama ini juga adalah tanda penghargaan dan terima kasih AEON terhadap kesetian yang tidak berbelah bahagi oleh pelanggan, rakan niaga dan kesemua pemegang taruh yang telah menjadikan AEON sebagai jenama runcitan pilihan dan tempat membeli belah dan lokasi santai bersama keluarga.


Kami di AEON amat bersyukur dengan setiap kejayaan yang dikecapi oleh syarikat yang disokong oleh kesetiaan pelanggan selama 38 tahun. Kejayaan syarikat yang juga didukung kuat Kerajaan membolehkan kami untuk terus memacu setiap usaha kami ke hadapan." -


Keiji Ono, Pengarah Urusan AEON
Drama Sayap Bagimu merupakan sebuah drama realiti tentang cabaran, tekanan dan sokongan yang dihadapi di tempat kerja demi memajukan nama syarikat semasa negara sedang menghadapi pandemik Covid-19. Kalau nak tau, pengambaran ini juga dilakukan semasa musim pandemik. Menurut Alif Satar selaku tonggak utama drama, pengambaran memakan masa hampir 2 tahun dan ianya merupakan salah satu cabaran yang terbesar sepanjang 16 tahun menjadi anak seni. menurut beliau lagi, lokasi penggambaran juga berubah-ubah mengikut keadaan semasa. Yelah, semasa negara sedang menghadapi pandemik, AEON pun ada yang kadangkala perlu ditutup sebab ada kes penularan wabak masa tu. Drama 13 episod Sayap Bagimu telah mula ditayangkan di laman Youtube AEON Malaysia bermula 13 Oktober 2022 yang lepas. Inisiatif Sayap Bagimu selaras dengan usaha AEON yang memperjuangkan Matlamat Pembangunan Kelestarian Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSDG). Antaranya ialah Kesihatan Baik dan Kesejahteraan (SDG 3) iaitu memastikan kehidupan sihat dan menggalakkan kesejahteraan bagi setiap lapisan umur serta Pembangunan Ekonomi Dan Pekerjaan Yang Baik (SDG 8) yang menggalakkan pertumbuhan ekonomi berterusan, inklusif dan mampan, guna tenaga penuh dan produktif serta kerja yang bersesuaian untuk semua.Kakak dah tonton episod pertama, memang best! Ada elemen lawak, serius dan sebagainya digarapkan dalam drama ni. Dan dalam drama ni, Alif Satar sendiri telah membawakan watak yang lain daripada lain. Selalu korang tengok lakonan dia ala-ala romantik je kan, kali ni lain sangat. Nak tau watak Alif dalam Drama Sayap Bagimu ni macam mana, korang kena tengok sendirilah! Tak sabar pulak nak tunggu episod seterusnya minggu ni. Agaknya apa yang jadi ek?Korang kena tonton tau drama ni, rugi sangat tak tengok. Bukan calang-calang juga pelakonnya. Lagi 1 yang kakak rasa tertarik nak tonton, selain daripada tengok lakonan hebat pelakon-pelakon sedia ada, korang berpeluang melihat lakonan beberapa orang kakitangan AEON sendiri! Tak sangka ramai yang berbakat ye.


Dah jom subsribe Youtube : AEON Malaysia


Turut menyertai program ini ialah rakan-rakan niaga AEON dan para penaja seperti AmBank Malaysia, TGV Cinemas, Focus Point, Gintell, OSIM, Poh Kong, Tomei Gold & Jewellery, PANDORA Jewellery, Hype Energy Drink, Mahnaz Food, Samsung Malaysia Electronic, Mamee-Double Decker, Shogun Japan, Yeo Hiap Seng, BB Diapers dan Uncle Zam Rice.Info lanjut :

Tiada ulasan