Lima Produk Terbaru LengQuas Yang Wajib Dicuba!

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Lima Produk Terbaru LengQuas Yang Wajib Dicuba! | Baru-baru ni, kakak sempat mengunjungi Hari Terbuka LengQuas di Dapur Setempat Kopetro yang terletak di Pusat Perindustrian Taman Bukit Serdang. Masa kat situ, kakak sempat melihat sendiri kilang pembuatan produk LengQuas dan mencuba sendiri produk LengQuas termasuk lima produk terbaru yang turut dilancarkan pada hari terbuka tempoh hari.



Hari Terbuka LengQuas yang diadakan selama 2 hari tu memberi peluang kepada orang ramai untuk mengenali produk LengQuas dan mencuba sendiri keenakan makanan secara percuma. Selain tu, LengQuas juga membuka peluang kepada mereka yang ingin menjana pendapatan tambahan dengan menjadi agen LengQuas. Tak berapa hari lagi pun dah nak berpuasa, so alang-alang LengQuas bagi harga special hari tu, terus kakak sambar lima produk terbaru LengQuas untuk stok bersahur atau berbuka puasa nanti!.




Lima Produk Terbaru LengQuas


Korang mesti teruja nak tau lima produk yang kakak duk sebut-sebut dari tadi kan? Produknya ialah :



  • Ayam Cili Padi
  • Ayam Pedas Korea
  • Puff Daging
  • Daging Perap Beku
  • Ikan Merah Kukus


Kesemua menu terbaru LengQuas ni RTE (ready to eat), korang cuma perlu tebuk ataupun buka pembungkusnya dan panaskan di dalam microwave selama beberapa minit. Mudah dan cepat! Dari segi rasa pula, kakak bagi 5 bintang sebab memang sedap. Masa hari terbuka hari tu, bertambah-tambah nasi kakak ye. Hahahahahaha.



Ayam Cili Padi




Bagi korang yang gemarkan masakan pedas, Ayam Cili Padi ni memang pilihan yang tepat dan sesuai dengan korang. Ayamnya digoreng elok dan juicy, ditambah pula dengan cili padi yang ditumis bersama beberapa bahan lain seperti serai dan sebagainya, memang mengalir keringat bila masuk je dalam mulut. Perghhhh! Pedas dia terangkat! Macam kakak yang tak tahan pedas ni, surrender juga dengan tahap pedas dia tu!


Ayam Pedas Korea



Ini pun salah satu produk yang wajib korang cuba! Ayam yang disalut sos pedas dan taburan bijan ni memang sedap dan juga pedas. Kalau tiba-tiba rasa nak makan ayam pedas Korea, tak payah susah-susah nak pegi restoran Korea dah, korang cuma boleh dapatkan Ayam Pedas Korea LengQuas ni je. Rasa dia sama je macam makan kat restoran tau. Paling best, korang boleh nikmati hidangan ni dengan cara korang sendiri. Nak makan macam tu je pun boleh, nak makan dengan nasi, ramen ataupun nak improvised sikit makan dengan cheese pun boleh!


Puff Daging



Ini kakak suka! Ketulan daging yang disalut dengan puff ni memang sedap sangat! Dagingnya empuk dan juicy dan didatangkan dengan sayuran dan sos dalam setiap satu pek tu. Kalau nak buat sendiri mau makan masa kan?  Dah ada produk RTE LengQuas ni, bila-bila masa teringin nak makan daging yang ala-ala Beef Wellington anytime je boleh makan!


Daging Perap Barbeku



Satu lagi produk berasaskan daging yang wajib dicuba ialah Daging Perap Barbeku. Sama macam puff daging tadi, daging perap berbeku ni juga sangat lembut dengan rasa perapan yang sempurna. Dagingnya juga sangat juicy dan tak kering. Kakak kan, kalau makan apa-apa masakan berasaskan daging, bila kena daging dia tu terlalu kering boleh potong mood nak makan tu. Mesti liat bila nak gigit. Tapi daging perap barbeku LengQuas ni lembut dia just nice, nak gigit senang. Rasa empuk dia tu.


Ikan Merah Kukus



Bagi penggemar masakan ikan, korang boleh cuba sendiri menu Ikan Merah Kukus. Isi ikan merah yang segar ditambah pula dengan rempah dan sos, memang sesuai untuk korang yang tengah berdiet tanpa perlu berlapar. Menu ni disediakan tanpa minyak dan tanpa lemak! Diorang yang dah cuba menu ni semua cakap sedap!



Bagi kakak, produk-produk LengQuas ni memang sangat bagus dan sesuai untuk semua pringkat umur. Rasa dia memang padu dan masakannya memang buatkan korang terasa macam masakan mak-mak. Kualiti produk pun terbaik, walaupun dah simpan lama dalam peti sejuk, rasa masih sama dan tak lari bila dipanaskan


Dari segi kebersihan pembuatan pula, kakak jamin bersih sebab kakak dah melawat kilang dan tengok sendiri tempat penyimpanan bahan basah, cara masak dan juga cara pembungkusan produk. Dan paling penting, produk LengQuas diperakui HALAL dan telah mendapat pensijilan dari pihak yang berkenaan. Alhamdulillah, kakak tak ragu dengan produk-produk dari LengQuas.



Bulan Ramadan nanti tak tau nak sahur ataupun berbuka apa, bolehlah beli produk LengQuas. Nak-nak orang bujang ataupun mereka yang selalu sibuk. Agak-agak tak sempat masak, bukak je peti ais, capai produk LengQuas dan panaskan je dalam microwave beberapa minit dengan suhu yang bersesuaian. Cepat, Mudah dan Enak! 


Lagi 1 kakak kan selalu travel, jadi produk ni sesuai nak dibawa kemana-mana. Packaging dia tak besar sangat tapi isi padu makanan tu agak banyak. Kalau kata takde microwave pun takpe, korang boleh panaskan produk ni dengan teknik kukus. Kalau kat hotel tu, masak je air lepas tu rendamkan je produk LengQuas selama beberapa minit since produknya memang dah sedia dimasak dan cuma perlu pre-heat je.



Okay kat mana nak dapatkan produk LengQuas? Sekarang  ni tak susah pun, korang boleh dapatkan produk-produk LengQuas di mana-mana kedai serbaneka yang berdekatan seperti MyNEWS, 7E, pasaraya berhampiran ataupun boleh beli secara online.


Nak tau lebih lnjut mengenai produk LengQuas boleh layari :

Facebook : https://www.facebook.com/lengquas.official
Instagram : https://www.instagram.com/lengquas.official

Tiada ulasan